Polisa privatnosti

Zaštita privatnosti na ZnacenjeSnova.com

Dobrodošli na ZnacenjeSnova.com, dostupno na https://www.znacenjesnova.com. Jedan od naših glavnih prioriteta je zaštita privatnosti naših posetilaca. Ovaj dokument o Politici privatnosti sadrži informacije o tipovima podataka koje prikupljamo i beležimo na ZnacenjeSnova.com i kako ih koristimo.

Ako imate dodatna pitanja ili vam je potrebno više informacija o našoj Politici privatnosti, ne oklevajte da nas kontaktirate.

Ova Politika privatnosti se odnosi samo na naše online aktivnosti i važi za posetioce naše veb stranice u vezi sa informacijama koje oni dele i/ili prikupljaju na ZnacenjeSnova.com. Ova politika ne važi za informacije prikupljene offline ili preko drugih kanala osim ovog sajta.

Saglasnost

Korišćenjem naše veb stranice, ovim putem dajete saglasnost za našu Politiku privatnosti i slažete se sa njenim uslovima.

Informacije koje prikupljamo

Lične informacije za koje se od vas traži da ih dostavite, i razlozi zašto se od vas traže, biće vam jasno naznačeni u trenutku kada od vas zatražimo da dostavite svoje lične informacije.

Ako nas direktno kontaktirate, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su vaše ime, adresa e-pošte, broj telefona, sadržaj poruke i/ili priloge koje nam možete poslati, i bilo koje druge informacije koje odlučite da pružite.

Kada se registrujete za nalog, možemo zatražiti vaše kontakt informacije, uključujući stavke kao što su ime, naziv kompanije, adresa, adresa e-pošte i broj telefona.

Kako koristimo vaše informacije

Informacije koje prikupljamo koristimo na različite načine, uključujući da:

 • Pružimo, operišemo i održavamo našu veb stranicu
 • Poboljšamo, personalizujemo i proširimo našu veb stranicu
 • Razumemo i analiziramo kako koristite našu veb stranicu
 • Razvijemo nove proizvode, usluge, funkcionalnosti i mogućnosti
 • Komuniciramo sa vama, direktno ili preko jednog od naših partnera, uključujući za korisničku podršku, da vam pružimo ažuriranja i druge informacije vezane za veb stranicu, te za marketinške i promotivne svrhe
 • Šaljemo vam e-poštu
 • Pronađemo i sprečimo prevaru

Log Fajlovi

ZnacenjeSnova.com sledi standardni postupak korišćenja log fajlova. Ovi fajlovi beleže posetioce kada posete veb stranice. Sve hosting kompanije to rade kao deo analitike hosting usluga. Informacije koje se prikupljaju log fajlovima uključuju internet protokol (IP) adrese, tip pretraživača, Internet Service Provider (ISP), datum i vreme pečata, referentne/izlazne stranice, i moguće broj klikova. Ove nisu povezane sa bilo kojim lično identifikovanim informacijama. Svrha ovih informacija je analiza trendova, administracija sajta, praćenje kretanja korisnika na veb stranici i prikupljanje demografskih informacija.

Kolačići

Kao i bilo koji drugi veb sajt, ZnacenjeSnova.com koristi ‘kolačiće’. Ovi kolačići se koriste za čuvanje informacija uključujući preferencije posetilaca, i stranice na veb sajtu koje je posetilac pristupio ili posetio. Informacije se koriste za optimizaciju korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naše veb stranice na osnovu tipa pretraživača posetilaca i/ili drugih informacija.

Google DoubleClick DART Kolačić

Google je jedan od oglašivača trećih strana na našem sajtu. Takođe koristi kolačiće, poznate kao DART kolačiće, kako bi prikazivao oglase našim posetiocima na osnovu njihove posete www.website.com i drugim sajtovima na internetu. Međutim, posetioci mogu odlučiti da odbiju upotrebu DART kolačića posetom Google oglasnoj i mrežnoj Politici privatnosti na sledećem URL-u – https://policies.google.com/technologies/ads

Naši Oglašivački Partneri

Neki od oglašivača na našem sajtu mogu koristiti kolačiće i web beaconse. Naši oglašivački partneri su navedeni ispod. Svaki od naših oglašivačkih partnera ima svoju Politiku privatnosti za svoje politike vezane za podatke korisnika. Za lakši pristup, hiperlinkovali smo njihove Politike privatnosti ispod.

Politike privatnosti oglašivačkih partnera

Možete konsultovati ovu listu kako biste pronašli Politiku privatnosti za svakog od oglašivačkih partnera ZnacenjeSnova.com.

Oglašivački serveri trećih strana ili oglašivačke mreže koriste tehnologije kao što su kolačići, JavaScript ili Web Beacons koji se koriste u njihovim odgovarajućim oglasima i linkovima koji se pojavljuju na ZnacenjeSnova.com, koji se direktno šalju korisnikovom pretraživaču. Automatski primaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Ove tehnologije se koriste za merenje efikasnosti njihovih oglašivačkih kampanja i/ili za personalizaciju sadržaja oglasa koje vidite na veb sajtovima koje posetite.

Napomena da ZnacenjeSnova.com nema pristup niti kontrolu nad ovim kolačićima koji se koriste od strane oglašivača trećih strana.

Politike privatnosti trećih strana

Politika privatnosti ZnacenjeSnova.com se ne odnosi na druge oglašivače ili veb stranice. Stoga vas savetujemo da se konsultujete sa odgovarajućim Politikama privatnosti ovih oglašivača trećih strana za detaljnije informacije. To može uključivati njihove prakse i uputstva o tome kako da se odjavite od određenih opcija.

Možete izabrati da onemogućite kolačiće kroz opcije vašeg pojedinačnog pretraživača. Da biste saznali više detaljnih informacija o upravljanju kolačićima sa određenim veb pretraživačima, to se može pronaći na odgovarajućim veb stranicama pretraživača.

Prava privatnosti CCPA (Ne prodaj moje lične podatke)

Pod CCPA, između ostalih prava, potrošači u Kaliforniji imaju pravo da:

Zatraže od preduzeća koje prikuplja lične podatke potrošača da otkrije kategorije i specifične delove ličnih podataka koje je preduzeće prikupilo o potrošačima.

Zatraže od preduzeća da izbriše bilo koje lične podatke o potrošaču koje je preduzeće prikupilo.

Zatraže od preduzeća koje prodaje lične podatke potrošača, da ne prodaje lične podatke potrošača.

Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite da iskoristite nekih od ovih prava, molimo vas da nas kontaktirate.

Prava na zaštitu podataka GDPR

Želimo da se uverite da ste u potpunosti svesni svih vaših prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sledeće:

 • Pravo na pristup – Imate pravo da zatražite kopije vaših ličnih podataka. Za ovu uslugu možemo naplatiti manju naknadu.
 • Pravo na ispravku – Imate pravo da zahtevate da ispravimo bilo koje informacije za koje verujete da su netačne. Takođe imate pravo da zahtevate da dopunimo informacije za koje verujete da su nepotpune.
 • Pravo na brisanje – Imate pravo da zahtevate da izbrišemo vaše lične podatke, pod određenim uslovima.
 • Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo da zahtevate da ograničimo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.
 • Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo da se usprotivite našoj obradi vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.
 • Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo da zahtevate da prenesemo podatke koje smo prikupili drugoj organizaciji, ili direktno vama, pod određenim uslovima.

Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite da iskoristite nekih od ovih prava, molimo vas da nas kontaktirate.

Informacije o deci

Još jedan deo našeg prioriteta je dodavanje zaštite za decu prilikom korišćenja interneta. Podstičemo roditelje i staratelje da posmatraju, učestvuju u, i/ili nadgledaju i vode njihovu online aktivnost.

ZnacenjeSnova.com ne prikuplja svesno bilo kakve Lično Identifikovane Informacije od dece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dete pružilo ovu vrstu informacija na našem veb sajtu, snažno vas podstičemo da nas odmah kontaktirate i učinićemo sve napore da brzo uklonimo takve informacije iz naših zapisa.